Mulgid ägasid sel nädalal elektrikatkestuste küüsis

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mulgi vallaga sarnane seis on veel mõnes piirkonnas Võru- ja Valgamaal, kus on samuti puud üksteise järel liinidele kukkunud ning mitmel pool inimesed pikkadeks päevadeks elektrita jätnud.
Mulgi vallaga sarnane seis on veel mõnes piirkonnas Võru- ja Valgamaal, kus on samuti puud üksteise järel liinidele kukkunud ning mitmel pool inimesed pikkadeks päevadeks elektrita jätnud. Foto: Arvo Meeks

Kuidas elektrimehed ka ei püüdnud, kannatas Mulgi vald nädala kestel suurte elektrikatkestuste käes ning kui ühes vallanurgas sai liin korda, oli vahepeal tekkinud juba teine ja suurem rike. Mingil põhjusel tabasid rikked Viljandimaal aga vaid Mulgi valda.

«Me saaks aru, kui oleks torm või mingid äärmuslikud ilmaolud, aga õhk vaevalt liigub,» ütles Mulgi vallavanem Imre Jugomäe. Ta oli nädala jooksul vestelnud pimedusse jäetud elanikega, aga voolu tagasituleku kohta ei osanud midagi öelda, sest elektrivõrgul pole vallaga pistmist. «Püüan ühendust saada meie suurkliendihalduriga, et ehk saab tema käest midagi teada,» lisas vallajuht.

Jugomäe sõnul joonistuvad selgelt välja piirkonnad, kus iga ilmamuutuse järel elekter kaob. «Tahaks ikkagi Elektrilevilt teada saada, et miks see nii on ja mida saaks ette võtta.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles