Juhtkiri Küsimärgid õhus

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Pärnu Postimees

Põhja-Sakala valla ja valla endise finantsjuhi kohtuvaidlus on jõudnud vahepeatusesse ning vald saab nüüd vaagida, kas kaevata otsus edasi või mitte. Millisele otsusele jõutakse, näitab aeg. Meie saame selle loo puhul üksnes spekuleerida nii tuleviku kui mineviku üle.

Kogu seda juhtumit iseloomustab nending «Ega me täpselt tea». Ehk peitubki loo kõige õpetlikum iva selles, et ka eraettevõttes ei maksa asju ajada suuliselt ning jääda lootma, et teine mõistab sind poolelt sõnalt. Aga omavalitsuste ja teiste avaliku sektori asutuste töö peab olema lausa joonlauaga mõõdetavalt sirge. Tagantjärele tõestatav ning igati seaduskuulekas.

Kui finantsjuhi tööle oli etteheiteid, siis jääb selgusetuks, kuidas on võimalik, et too nendest teadlik polnud. Kui oli tahtmine inimene lihtsalt lahti lasta, oleks etteheidete, soovituste ja nõuannete kirjalik fikseerimine ilmselgelt kasuks tulnud, nagu osutab ka praegune kohtus kaotajaks jäämine.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles