Ööpimeduses varastatud kelgud leiti linna teisest otsast

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Möödunud nädala lõpul Köstri tänavalt varastatud kelgud leiti Viljandi haigla lähedalt Perekodu väravast. Pildil olevad kelgud ei ole seotud vargusega.
Möödunud nädala lõpul Köstri tänavalt varastatud kelgud leiti Viljandi haigla lähedalt Perekodu väravast. Pildil olevad kelgud ei ole seotud vargusega. Foto: Marko Saarm

Öösel vastu pühapäeva varastati Viljandis Köstri tänavalt kaks kelku, mis kuulusid Ukraina lastele. Neile appi tõtanud naaber Kristjan Lust hakkas Facebooki postituse kaudu kelke otsima. Need leiti Viljandi haigla lähedalt ning kahe asemel oli neid seal neli.

Kristjan Lust rääkis, et nagu mõni maja edasi oleva turvakaamera salvestiselt oli selgunud, olid kelgud ära veetud kell pool kolm öösel. "Oli näha, et mingi punase jopega naine läks, kelk kaenlas."

Et ukrainlased ise eesti keelt hästi ei oska, otsustas Lust neid aidata ning jagas Facebooki postitust, lootes, et ehk õnnestub lastel kelgud seeläbi siiski tagasi saada. "Võtsin postituse küll varsti maha, sest seal läks väga ukrainlastevastaseks laadaks," ütles Lust. "Ma kirjutasin ekstra selle mõttega, et südametunnistusele rõhuda – Ukraina lastel ei ole niigi kõige lihtsam ja neil pole palju asju, et äkki ikka tuuakse tagasi, aga see oli muidugi õhkõrn lootus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles