Riigikogu põrgatas Tarvastu paisjärve küsimuse valda tagasi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Tarvastu paisjärve tase on praeguseks kohtuotsuotsusega nõutud tasemeni langetatud ning vald otsib paisutamise asemel süvendamisvõimalusi.
Tarvastu paisjärve tase on praeguseks kohtuotsuotsusega nõutud tasemeni langetatud ning vald otsib paisutamise asemel süvendamisvõimalusi. Foto: Marko Saarm

Rahvaalgatusega riigikokku jõudnud palve Tarvastu paisjärve kaitsele asuda ei leidnud seal toetust ning riigikogu keskkonnakomisjon soovitas vallarahval ikka endal lahendus leida.

Augusti lõpus lasti Tarvastu paisjärve tunduvalt madalamaks, sest seda nõudis kohtuotsus. Septembris algas allkirjade kogumine järve kaitseks ning kahe päevaga sai rahvaalgatus kokku vajalikud tuhat allkirja, et pöördumine riigikokku edastada.

Nüüd lükkas asja arutanud riigikogu keskkonnakomisjon tarvastulaste pöördumise ühel häälel tagasi. Põhjuseid kaks: esiteks leidis keskkonnakomisjon, et tegu ei ole keskkonna-, vaid pigem omandiõiguse küsimusega. Teine ja märksa mõjusam põhjus oli see, et paisu likvideerimise kohta on kohus otsuse teinud ning võimude lahususe printsiibist juhindudes ei ole seadusandjal võimalik jõustunud kohtuotsusest kõrvale kalduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles