Heimtali muuseum kandideerib kõige kogukonnasõbralikuma muuseumi tiitlile

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Muuseumiroti nominatsiooni "Kogukonna sõbra" kategoorias tõi Heimtali muuseumile Anu Raua juubelinäitus "Elumustrid".
Muuseumiroti nominatsiooni "Kogukonna sõbra" kategoorias tõi Heimtali muuseumile Anu Raua juubelinäitus "Elumustrid". Foto: Elmo Riig

Eesti muuseumide aastaauhinna Muuseumiroti kandidaat "Kogukonna sõbra" kategoorias on Heimtali muuseum.

Heimtali muuseum pälvis tähelepanu näituse "Elumustrid" korraldamisega Heimtali küla kogukonnas ja kogukonnale mõeldes. Teised kaks nominenti selles kategoorias on Eesti Vabaõhumuuseum, kes pälvis nominatsiooni vabatahtlike kaasamise eest, ning sihtasutus Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid rõivanäituste "Pulmas, talgutel ja kõrtsis" ja "Rahvuslik moelava" ning koolinoorte veebikonkursi "Kodukapi mood" korraldamise eest Haapsalu raekojas.

Muinsuskaitseameti kinnitusel laekus tänavu konkursile 87 taotlust üle Eesti. "On rõõmustav näha, et taotluste arv on pärast pandeemia vapustusi taas tõusuteel, konkurents on endiselt tugev, projektid põnevad ja professionaalselt teostatud," rääkis muinsuskaitseameti muuseumi- ja kunstipärandi osakonna juhataja Janika Turu. "Teemad, millega muuseumid tegelevad, peegeldavad hästi meie täanpäeva olemust: inimsõbralik, aga digitaalne, kogukondlik, aga globaalne, minevikku hoidev, aga uuenduslik. Meie muuseumid on kahtlemata maailmatasemel ja haaravad kaasa nii suuri kui ka väikseid muuseumisõpru."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles