Lapse päästmiseks vajalik 300 000 eurot raviraha ilmus välja Sakala pärimise peale (2)

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Kevin-Sander küpsetas koos tädiga piparkooke, et neid saaks 7. detsembril Viljandi haiglas jõululaadal müüa ning tema haruldase haiguse ravimi jaoks raha koguda.
Kevin-Sander küpsetas koos tädiga piparkooke, et neid saaks 7. detsembril Viljandi haiglas jõululaadal müüa ning tema haruldase haiguse ravimi jaoks raha koguda. Foto: Erakogu

Et päästa veebruaris kolmeaastaseks saava Kevin-Sanderi elu, kogub Tartu ülikooli kliinikumi lastefond 300 000 eurot maksva ravimi ostmiseks annetusi, sest nii lapse vanematel, ravimitootjal kui fondil on teadmine, et lubadustest hoolimata tervisekassa ülikallist arstimit kinni ei maksa. Pärast Sakala esitatud päringuid selgus, et maksab küll, kui valitsus formaalsena tunduva otsuse detsembri keskel kinnitab.

Täpselt aasta tagasi asus lastefond Viljandi poisi Kevin-Sanderi elu päästmiseks esimest korda annetusi koguma ning seda saatis ka tervisekassast antud lootuskiir, et 2023. aastal suudetakse lapse elu päästmiseks vajalik ravim Eestis nõuetekohaselt kasutusele võtta ja see lisatakse nende ravimite hulka, mille eest tervisekassa tasub.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles