Petturid kasutavad ära jõulueelset kingitellimise aega

Sakala
Copy
Enne jõule, mil palju pakke tellitakse, on ka kelmid hoo sisse saanud. Muu hulgas on saadetud sõnumeid tegevusjuhistega, kuidas pakk kätte saada, ka neile, kes pole pakki tellinudki.
Enne jõule, mil palju pakke tellitakse, on ka kelmid hoo sisse saanud. Muu hulgas on saadetud sõnumeid tegevusjuhistega, kuidas pakk kätte saada, ka neile, kes pole pakki tellinudki. Foto: Erakogu

Aeg enne jõule on kullerfirmadele töine. Seda aega kasutavad ära ka kelmid: politsei on saanud hulga teateid õngitsussõnumitest ja e-kirjadest, millega on püütud inimestelt raha välja petta.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo raskete kuritegude talituse juht Vjatšeslav Milenin soovitas kõigil olla tähelepanelik tekstsõnumite ja ka e-kirjade suhtes, milles väidetakse, et paki eest tuleb juurde maksta või et saatmisel on tekkinud tõrge. "Jõulud ei ole enam kaugel ja kelmid kasutavad ära aega, mil inimesed loodavad veel enne jõululaupäeva oma oste kätte saada. Kui saate ärevaks tegeva sõnumi või e-kirja, siis võtke hetk süvenemiseks ja võimalusel kontrollige saadud infot kullerfirma klienditoe kaudu," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles