MARKO SUURMÄGI Kaubamaja veekeskuseks – väga tuttav täiesti uudne plaan

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi kaubamaja kinnistu suurus annab võimalusi paljudeks arendusteks. Praegu on sellegha seotud võimalused jäänud silma hotelli ja veekeskuse loomisest huvitatud ettevõtjatele.
Viljandi kaubamaja kinnistu suurus annab võimalusi paljudeks arendusteks. Praegu on sellegha seotud võimalused jäänud silma hotelli ja veekeskuse loomisest huvitatud ettevõtjatele. Foto: Marko Saarm

Mul on arvutis kataloog "Viljandi veekeskused". Selles on 18 eskiisi, milline võiks veekeskus välja näha. Esimene ja arvutitehniliselt kõige algelisem neist pärineb 2002. aastast, kõige kaunimad 3D mudelipildid kujutavad veel praegugi töös olevat spaahotelli järve ääres.

18 eskiisi (puuduvad need kolm, mis 2017. aasta arhitektuurikonkursil hindamisele ei pääsenud) ja seitse katset seda rajada. Seega oli üsna oodatav, et uudisele, mis rääkis Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) mõttest kaaluda peaaegu sada aastat kauplusena töötanud kaubamaja asemele veekeskuse või spaaga hotelli, tulid kommentaarid stiilis "Viljandi lühim anekdoot", "Jätke jama, tehke ükskord midagi!" ja "Lubage naerda". Oli ka neid, kes asusid analüüsima ja põhjendama, miks ei tohi veekeskus olla kesklinnas, ning seda alates parkimisest ja järveäärsest ilust kuni asjaoluni, et vesi voolab allamäge paremini kui ülesmäge.

Kollaaž mitmetest erinevatest Viljandi veekeskuse plaanidest. Alates algusest kuni eelmise kümnendi lõpul spordihoone taha jäävale platsile korraldatud arhitektuurivõistluseni. Keskel on 3D eskiis toonase võitja nägemusest.
Kollaaž mitmetest erinevatest Viljandi veekeskuse plaanidest. Alates algusest kuni eelmise kümnendi lõpul spordihoone taha jäävale platsile korraldatud arhitektuurivõistluseni. Keskel on 3D eskiis toonase võitja nägemusest. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles