Veerandsada aastat lastelaagrit mahutati raamatukaante vahele

Copy

Vaibakunstnik ja kirjanik Anu Raud koos kaasautoritega esitles pühapäeval Heimtalis raamatut «Pikk laud tamme all. 25 aastat talulaagrit Anu Raua juures».

«See ei ole lasteraamat, kuigi sobib lugeda nii suurtel kui väikestel. Nii nagu lastelaager ei olnud ainult lastele, vaid ka suurtele. See on justkui kauakestev videvikujutt pildis ja sõnas, mis meenutab 25 aastat kestnud ja loodetavasti jätkuvat lastelaagrit paljudele lastele,» rääkis Anu Raud. «Need kõik elu erinevad tahud, mis on muutunud praeguseks valuliselt aktuaalseks, olid meil juba 25 aastat tagasi lipukirjaks. Need on looduse ja metsa hoidmine ja kaitsmine, mõõdukas tarbimine, isetegemine ja koostöö ning paljude rakenduslike oskuste omandamine. Kõige selle juures on loomingulisus ja vaimuelu esimesel kohal.»

Raamat võiks tema sõnul abiks olla lastega tegelevatele inimestele ning inspiratsiooniks lastelaagrite korraldamisel. Näiteks leiab raamatust nimekirja laagris vajaminevast toidust ja maastikumängu juhise.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles