Aasta viimase uuslavastusena esietendub «Prints ja kerjus»

Sakala
Copy
Ugalas jõuab publiku ette progressiivne rokkmuusikal «Prints ja kerjus».
Ugalas jõuab publiku ette progressiivne rokkmuusikal «Prints ja kerjus». Foto: Elena Koit

Ugala teatris esietendub teisipäeval, 5. detsembril uudses kuues «Prints ja kerjus», mis passib vaadata kogu perele.

Nagu Ugala teates seisab, on lavastuse aluseks küll Mark Twaini maailmakuulus romaan «Prints ja kerjus», kuid Viljandis jõuab see vaatajate ette kui progressiivne rokkmuusikal. Twain mängis läbi mõtet, kuidas panna kõrgeima klassi esindaja kogema oma nahal kõiki neid jõhkrusi, mida 16. sajandi Inglismaa aadlikud oma alamatele pakkusid. Lavalugu on valatud laulude ja muusika abil progeroki kastmesse, mis on oma olemuselt jõuline, kuid samas meloodiline, pakkudes publikule pulsi muutusi ja kaasahaaravaid emotsioone.

Lavastuse helilooja on Ardo Ran Varres, koreograaf Rauno Zubko ning kunstnik Karmo Mende. Peaosades mängivad Ringo Ramul ja Alden Kirss.

Lavastaja Peep Maasiku sõnutsi on praeguses majanduskriisis paslik pakkuda publikule lootust ja mõtteviisi, kuidas vähem on rohkem. «Kui seda saab teha veel progeroki kastmes, siis ongi juba äge», lisas ta.

Lavastus on mõeldud eelkõige lastele ja noortele, julgustades neid suurelt unistama ja kätkedes endas igavikulist lootust paremale tulevikule. Osades on Alden Kirss, Ringo Ramul, Aarne Soro, Tarvo Vridolin, Oskar Punga, Margus Tabor, Ott Kartau (külalisena), Maarja Mõts, Vilma Luik ja Merle Liinsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles