Kitzbergi kooli aknail vaatab vastu talvine võlumaa

Sakala
Copy

Karksi-Nuias asuv Kitzbergi gümnaasium tervitab möödujaid jõulu- ja talvemeeleolus ilusaks muudetud akendega.

Idee eestvedaja, kooli huvijuht Hanna-Lauren Loit ütles, et iga klass koos lapsevanematega panustas oma loovuse ja innuga. Aknad jaotati klasside vahel loosiga ning iga klass sai ülesandeks kaunistada aken teemal «Talve võlumaa».

«Leida võib imelisi kompositsioone, vaateid ja teemasid, mis loovad sooja tunde kõikide südametesse,» lausus ta. «Õpilaste, õpetajate ja lastevanemate valmistatud kaunistused ja teemad on mitmekesised, moodustades tõelise jõulumuinasjutu.»

Loidi sõnul pöörati rõhku ka taaskasutusele ning kes vähegi sai, tõi kodus seisma jäänud kaunistusi, mida oli võimalus nüüd kasutada. Jõuluakende algidee sai inspiratsiooni Väätsa vaateakendest.

Akende pidulikul avamisel astusid üles esimese klassi Tantsunööbid ja teise klassi Mutukad, kes haarasid tantsule ka lapsevanemad. Seejärel lauldi ühislaulu, söödi piparkooki ning joodi sooja jooki.

«Aknad on kõigile aasta lõpuni vaatamiseks ja kui mõni aken kohe väga meeldib, siis saab kooli administraatori lauas oma lemmikule hääle anda. Hääletamine on avatud 19. detsembrini ning kõikide hääletajate vahel loositakse välja üllatuspakk,» lisas huvijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles