HEATEGEVUS Saarlasest maailmarändur viib Ukraina droonitiimile elutähtsat tuge: uue kaubiku ja viljandimaise toidu lauale

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Andres Karu (paremal) sõidab paari päeva pärast sõpradega Ukrainasse, kaasas annetuste eest ostetud kaubik, mis täis droonioperaatoritele vajalikku kraami. Muu hulgas leiab sealt 210 pakki Viljandis valmistatud toitu.
Andres Karu (paremal) sõidab paari päeva pärast sõpradega Ukrainasse, kaasas annetuste eest ostetud kaubik, mis täis droonioperaatoritele vajalikku kraami. Muu hulgas leiab sealt 210 pakki Viljandis valmistatud toitu. Foto: Marko Saarm

Neljapäeva lõuna paiku astus Viljandis Tactical Foodpacki tehasesse saarlane Andres Karu, et vastu võtta toiduabi, mis koos annetuste eest ostetud kaubiku ja vajaliku kraamiga paari päeva pärast Ukraina poole teele asub. Abi läheb droonioperaatoritest paarile Jarale ja Bogdanile ning nende lähimatele võitluskaaslastele, kellest üks on kass.

Erioperatsioonide droonitiimi kuuluva Jara ja Bogdaniga tutvus Andres Karu mullu augustis, kui viis Ukrainasse kingituseks oma Land Rover Discovery, millele oli pannud hellitavalt hüüdnimeks Mürsk. Sealt alates on ta ukrainlastega sidet pidanud ja koos sõpradega toetanud neid suure akupangaga, kahele droonile mõeldud akudega ja riietega. Ukrainlased on väga tänulikud kõige eest, mis saavad, ning ainus häda, nagu Karu ütles, on see, et nad kipuvad tagasihoidlikud olema. "Peame mõnda asja mitu korda üle küsima või peale käima, et no rääkige, mida vaja on," jutustas Andres Karu naeruselt. Aeg-ajalt suheldakse omavahel üle videosilla ning ühes videos oli näha kassi. "Käisime neile siis ikka peale, et kuulge, kas toome teile kassitoitu ka."

Hiljuti alustaski Andres Karu uuesti rahakorjamist. Nagu ta ise jutustas, siis kuigi suurelt seda alguses ette ei võtnudki. Kõigepealt lasi ta oma sõprade ja tuttavate seas sõna laiali ning tegi ka Facebookis oma seinal üleskutse. Tema enam kui 2600 Facebooki sõpra hakkasid üleskutset muudkui aga edasi jagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles