Muusikakooli orkestrid puhuvad ennast kõrgele

, muusikakooli õpetaja
Copy
Hõbediplomiga pärjatud Viljandi muusikakooli noorema astme puhkpilliorkester ning dirigendid Ülle Sirkas ja Bert Langeler
Hõbediplomiga pärjatud Viljandi muusikakooli noorema astme puhkpilliorkester ning dirigendid Ülle Sirkas ja Bert Langeler Foto: Erakogu

Hiljutisel legendaarse trompetisti, dirigendi ja pedagoogi Helmut Orusaare 100. sünniaastapäevale pühendatud noorteorkestrite konkursil Türi kultuurikeskuses osales 15 orkestrit 400 mängijaga ning Viljandi muusikakooli kaks orkestrit saavutasid seal väga hea tulemuse, vanema astme puhkpilliorkester võitis ühtlasi grand prix’.

Viljandi muusikakoolist oli võistlustules kaks orkestrit Bert Langeleri, Ülle Sirkase ja Gunnar Mändmetsa juhatusel. Noorema astme puhkpilliorkester pälvis C-grupi hõbediplomi (80,2 punkti 100-st) ning vanema astme puhkpilliorkester B-grupi kulddiplomi (96 punkti) ja grand prix’. Kulddiplomi väärilised oli veel Tallinna Lasnamäe muusikakooli puhkpilliorkester (90 punkti) ja Raplamaa noorte puhkpilliorkester (91,9 punkti).

Viljandi muusikakooli pasunakooride väljapaistev esinemine kodulinlasi vist enam ei üllata: üleriigilisi esikohti on nad juba varemgi noppinud. Oleme justkui harjunud ka sellega, et Langeleri õpilased teevad ülevaatustel ja konkurssidel alati puhta töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles