TULI TAAS Kuuendat korda Kösti ristmikule kerkinud lambikuusk ootab pühapäeva (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kuulus lambikuusk seati kolmapäeval Viljandis Kösti ristmikul üles kuuendat korda. Põlema süüdatakse see esimesel advendil.
Kuulus lambikuusk seati kolmapäeval Viljandis Kösti ristmikul üles kuuendat korda. Põlema süüdatakse see esimesel advendil. Foto: Marko Saarm

Viljandi Veevärgi eestvõttel püstitati kolmapäeval Kösti ristmiku keskele kuulsaks saanud jõulukaunistus, mis on tehtud vanadest tänavalaternatest ja mida linlased kutsuvad lambikuuseks. Tööle hakkab see pühapäeval.

Veevärgi juhataja Toomas Porro sõnutsi hakkab lambikuusk igal õhtul põlema, sest ta ühendakse tänavavalgustite kappi ning süttib ja kustub koos nendega. Ametlikult lüüakse kuusk särama sel pühapäeval ehk esimesel advendil, kolmapäeva õhtul seda katsetatakse ning uuritakse pimeduses järele, kas kõik lambid ikka töötavad korralikult.

Porro rääkis muheldes, et omal ajal oli lambikuusk mõeldud ühekordse kunstiprojektina, aga kuna linlastele hakkas see kangesti meeldima, hoiti see alles ja toodi ka järgmisel aastal laost välja. Ja nii senini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles