VILJANDI VALD Õiguskantsleri vastus pani mõlemad vaidlevad poliitikud oma võitu uskuma (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi vallavolikogu töökorra järgi võib EKRE saadikurühma juht Valmar Haava (käsi püsti) küsida iga eelnõu lõpphääletuse eel kuni kümme minutit vaheaega.
Viljandi vallavolikogu töökorra järgi võib EKRE saadikurühma juht Valmar Haava (käsi püsti) küsida iga eelnõu lõpphääletuse eel kuni kümme minutit vaheaega. Foto: Marko Saarm

Ka pärast õiguskantsleri vastust on Viljandi vallavolikogu võimu ja opositsiooni poole poliitikud eri meelt, kuidas ja kui palju peab volikogu esimees istungitel vaheaegu andma. Mõlemad pooled on veendunud, et kantsler andis just talle sobiva vastuse.

Vaidlus sai alguse septembri istungil, kui opositsiooniline Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) otsustas kasutada Viljandi vallavolikogus harvanähtavat taktikat ning asus enne eelnõude lõpphääletusi küsima vaheaegu. EKRE saadikurühma juht Valmar Haava küsis pause, mis volikogu töökorra järgi saavad olla kuni kümme minutit. Volikogu esimees otsustas anda lühemaid vaheaegu, mis olid kohati minuti või kahe pikkused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles