Viljandi Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus pühitsetakse kevadel piiskopiks

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi Jaani koguduse õpetaja praost Marko Tiitus ja teised kaks teisipäeval kirikukogu valitud piiskoppi pühitsetakse kevadel ametisse.
Viljandi Jaani koguduse õpetaja praost Marko Tiitus ja teised kaks teisipäeval kirikukogu valitud piiskoppi pühitsetakse kevadel ametisse. Foto: Marko Saarm

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) kirikukogu valis teisipäeval peapiiskop Urmas Viilma ettepanekul Eesti uuteks piiskoppideks Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sanderi, Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja praost Anti Toplaane ja Viljandi Jaani koguduse õpetaja praost Marko Tiituse.

Kõigi kandidaatide üle hääletati salajasel hääletusel eraldi. Uued piiskopid pühitsetakse ametisse järgmise aasta kevadel jüripäeva paiku ja nad hakkavad peapiiskoppi tema töös toetama. Peapiiskopi plaani kohaselt jäävad praost Marko Tiituse koordineerida teoloogia, liturgia ja vaimuliku ametiga seotud valdkonnad ning kõik Lõuna-Eesti praostkonnad.

Marko Tiitus on varem Sakalale rääkinud, et peapiiskopi otsus tema kandidatuur kirikukogul üles seada ei tulnud üllatusena ning sellele eelnesid omavahelised vestlused ja asja üle järelemõtlemine. Nõustuma ajendas teda oma sõnutsi mõistmine, et peapiiskop teab kõige paremini, keda tal kuhu vaja kirikut teenima ning ennast abistama on, ja kui selline ettepanek juba tehakse, siis järelikult on selleks vajadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles