Suure kontrolli ette võtnud päästjad tuvastasid kasutuid suitsuandureid

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kuigi kontrollimine näitas, et lõviosal kodudest on töökorras suitsuandur, on üle Eesti mureks kodud, kus andur on küll olemas, aga see pole töökorras. Varasemaga võrreldes on juurde tulnud ka neid kodusid, kus aegunud suitsuandur vajaks hädasti uuema vastu vahetamist.
Kuigi kontrollimine näitas, et lõviosal kodudest on töökorras suitsuandur, on üle Eesti mureks kodud, kus andur on küll olemas, aga see pole töökorras. Varasemaga võrreldes on juurde tulnud ka neid kodusid, kus aegunud suitsuandur vajaks hädasti uuema vastu vahetamist. Foto: Kristjan Teedema

Novembri keskpaiku käisid päästjad ja inspektorid Viljandimaa kodudes kontrollimas suitsuanduri olemasolu. Enamikul kontrollitud 225 kodust oli töökorras suitsuandur olemas, kuid leiti ka üksjagu puudustega elamispindu.

«Neid tulekahjusid on päris palju, kus suitsuandur on kapi peal ega anna õigel ajal märku,» ütles lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Eluhoonete statistika näitab, et 75 protsenti on selliseid tulekahjusid, kus suitsuandurit ei olnud, ning seepärast päästjad kontrollkäigu ette võtsidki. Nii mahukat inimeste kodude kontrollimist pole nad Kiige kinnitusel varem teinud.

«Vaatame hoone tulekahjude statistikat edasi ja kui on vajadus, kordame sellist kontrolli,» lausus ta ja lisas, et vajaduse korral saab ka rohkem karistusi rakendada, kuigi asja eesmärk on töökorras suitsuandur, mitte trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles