46-aastane maja sillutab tee parklale

Copy

Viljandi Karlssoni lasteaia vana maja, mis pidas ligi pool sajandit vastu põngerjate padinale, langeb kiiresti ekskavaatori kopa jõul.

Karlssoni lasteaia ehituse projektijuht Indrek Henk ütles, et lammutamine algas läinud neljapäeval ning pärast nädalavahetuse pausi jätkus taas esmaspäeval. «Suures pildis peaks selle nädala lõpuks maha saama, aga eks näis, kas päriselt ka jõuab,» lausus ta.

Nagu ta märkis, rajatakse vana maja asemele parkla üheksa tavalise koha ja ühe invakohaga. Projektijuhi sõnul on parkla ette nähtud vanematele, kes oma võsukesi lasteaeda toovad ja sealt viivad. «Lasteaia töötajate autodele püüame leida teise lahenduse,» lisas ta.

Karlssoni lasteaia direktor Mare Paavel ütles, et vana maja avati 1977. aastal. Ajakirjaniku pärimisele, kas selle langemisest üldse kahju ei ole, vastas ta, et ikka on.

«Kes kui kaua seal töötanud on ... Igal asjal on oma ajas väärtus,» nentis ta. «Eks ka vana maja oli omamoodi tore, aga uues on tingimused loomulikult paremad.»

Uues majas on lasteaed töötanud nädala ning Paaveli sõnul võtab sisseelamine aega. Tore, ilus ja valge, tõi ta esile.

«Praegu küll ei oska öelda, kas midagi võiks teisiti olla,» lisas ta. «Meie jaoks, kes me vanast majast tulime, on kõik hästi.»

Nagu Sakala on kirjutanud, on Karlssoni lasteaia uus hoone pindalalt vanast ligi kaks korda suurem, ulatudes ligi 2600 ruutmeetrini. Suurust lisavad kaks saali, millest ühes on võimla ja teises aula, samuti on lastele söögisaal. Väliürituste tarvis on maja ühel küljel terrass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles