Tipp 100 Suurima käibega ettevõttevõtete pingerivi esimene kõrgub üle linna

Sakala
Copy
Nii nagu Scandagra hooned kõrguvad üle Viljandi, on ka firma käive teiste siinsete firmade omast peajagu üle.
Nii nagu Scandagra hooned kõrguvad üle Viljandi, on ka firma käive teiste siinsete firmade omast peajagu üle. Foto: Elmo Riig

Jõusööda tootmise, viljakaubanduse ning väetise ja muu taimekasvatuseks vajaliku müügiga tegelev Scandagra Eesti tuli Viljandimaa suurima käibega ettevõtete pingeritta meistritiitlit kaitsma suurepärases vormis ega petnud ootusi.

Et tema edu teise koha saanu ees oli juba möödunud aastal kahekordne, oli alust arvata, et ta võtab kuldmedali ka tänavu, kuid müügitulu aastane kasv on omaette muljet avaldav – 53 miljonit eurot. Nii suur kasv ei tulnud samas ettevõtte tegevuse laiendamisest või tavapärasest äriedust, vaid paljuski Ukrainas puhkenud sõja mõjul taevasse lennanud vilja- ja väetisehindadest.

Maakonna suurim tööandja Viljandi Aken ja Uks jäi mullu edetabelitest välja, sest kontserni majandusaasta aruanne polnud vajalikuks ajaks esitatud, kuid tänavu on ta kindlalt teisel kohal ning ainus, kes suudab Scandagraga samas suurusjärgus püsida. Erinevalt nii mõnestki teisest puidutööstusest, sealhulgas kolmandaks tulnud Puidukojast, on Viljandi Aken ja Uks suutnud oma käivet kasvatada. Andmed pärinevad äriregistrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles