Taksojuhi tapjad tahavad kergemat karistust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebruaris Viljandi taksojuhi tapmises süüdi mõistetud mehed kaebasid otsuse edasi ja nõuavad enda õigeksmõistmist.

Tartu maakohus mõistis kuu aega tagasi Viktor Kabanovi ja Andrei Karanetsi Viljandi taksojuhi mõrvas ja vargustes süüdi ning määras Kabanovile karistuseks 20-aastase ja Karanetsile 17-aastase vangistuse.

Nüüd esitasid nende kaitsjad Tartu maakohtu otsusele apellatsioonkaebused, milles taotlevad maakohtu otsuse tühistamist ja meeste õigeksmõistmist või karistuse vähendamist.

Maakohtus peetud kinnisel kohtuprotsessil keeldus Kabanov täielikult ütluste andmisest ning vaikis ka eeluurimise ajal. Karanets selgitas juhtunut vaid põgusalt ja eitas tapmist.
Kohtuniku meelest on meeste süü tõendatud DNA-proovide ja tunnistajate ütlustega.

Süüdistuse järgi tungisid Kabanov ja Karanets eelmise aasta 24. aprilli õhtul Viljandimaal Viiratsi vallas Vardja külas tapmise ja röövimise eesmärgil kallale Viljandi taksojuhile, peksid ja kägistasid teda. Lõpuks viisid süüdistatavad kannatanu Viiratsi vallas Vardja küla tiigi juurde, viskasid ta vette ja taksojuht uppus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles