Abja volikogu tagandas oma juhi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja volikogu endine esimees Taevo Viitas.
Abja volikogu endine esimees Taevo Viitas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Abja volikogu avaldas eile umbusaldust oma senisele esimehele Taevo Viitasele, kelle juhitav valimisliit oli vastu Hallistega peetavate liitumisläbirääkimiste lõpetamisele.


Umbusaldusavaldus oli esitatud ka vallavanem Peeter Rahneli vastu, kuid see ei leidnud volikogus toetust.

Vaidlus Abja ja Halliste valla ühinemise üle tipnes 22. jaanuaril Abja volikogus mõlemale vallajuhile umbusalduse avalduse esitamisega ning koalitsiooni lagunemisega.

Umbusaldusavaldus esitati toona mõlema vallajuhi suhtes ning opositsioonilise Rahvaliidu ja võimuliitu kuulunud Keskerakonna häältega lõpetati kahe valla ühinemiskõnelused.

Kaks Abja vallavolikogu suurimat poliitilist jõudu, Rahvaliit ja Keskerakond on alustanud uusi võimuliidu läbirääkimisi ning uusi juhte asutakse valima 12. veebruaril.

Abja volikogus on nii Keskerakonnal kui Rahvaliidul viis kohta, Areneval Koduvallal on neli kohta ning valimisliidust Koostöö on volikogus üks inimene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles