Viljandlane valiti noorte naiste sõudekoondise treeneriks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Robert Jürimaa on treenerina aidanud viljandlanna Doris Meinbeki sisesõudmise maailmameistriks ja Euroopa meistriks.
Robert Jürimaa on treenerina aidanud viljandlanna Doris Meinbeki sisesõudmise maailmameistriks ja Euroopa meistriks. Foto: Marko Saarm

Eesti sõudeliidu juhatus kinnitas järgmiseks kolmeks aastaks alla 23-aastaste naiste sõudekoondise treeneriks Viljandi spordikooli ja sõudeklubi treeneri Robert Jürimaa.

Jürimaa on õppinud Eesti maaülikoolis metsamajandust ja Tallinna ülikooli treenerikursustel. Ta on 2022. aastast koos oma tuntuima õpilase Doris Meinbekiga olümpiaalasid ühendava organisatsiooni Team Estonia liige.

Jürimaa õpilane Doris Meinbek on kaheksakordne Eesti meister, kahekordne Balti meister, üheksakordne noorte vanuseklasside Eesti meister, Croatia Openi hõbe kahepaadil, tänavuse U23 EM-i kuuenda koha omanik kahepaadil, sisesõudmises kolmekordne U19 maailmameister ja U19 Euroopa meister.

Eesti sõudeliidul ei ole ametlikult naiste koondist ning alla 23-aastaste naiste koondis loodi äsja. Sinna kandideerib praegu lisaks Meinbekile neli sportlast. Reitingutabelis teine on samuti Viljandi sõudeklubi esindaja Gerli Endrekson ning kandidaatide seas on veel Vlada Deysner, Marta Vaimand ja Berit Alttoa.

Eesti sõudeliidul on veel kaks peatreenerit. Olümpiamängude projektijuht ehk meeste koondise peatreener on Veikko Sinisalo ning järelkasvukoondiste peatreener Mati Killing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles