Kaks korterelamut saavad KredExi abiga korda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riiklik sihtasutus KredEx otsustas veebruari lõpul anda rekonstrueerimistoetust Viljandis asuvale Vabriku tänav 16 ja Abja-Paluojal olevale Oru tänav 1 korterelamule.

Vabriku tänav 16 maja haldava ühistu juhatuse liikme Margus Milveku sõnul olid korteriühistul juba pikka aega rekonstrueerimistööd mõttes olnud, kuid eri põhjustel polnud nendeni jõutud.  

«Kui avanes võimalus toetust taotleda, siis mõtlesime, et rumal oleks seda mitte ära kasutada,» rääkis Milvek KredExi pressiteate vahendusel. «Kutsun ka teisi korteriühistuid üles toetust taotlema, sest paremat võimalust vaevalt tuleb.»

«Kindlasti peab taotleja varuma kannatust ja küsima nõu KredExist, samuti aitavad pankade kliendihaldurid,» lisas ta.

KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni toetuste halduri Lauri Suu sõnul on korterelamute huvi rekonstrueerimistoetuse vastu viimasel ajal suurenenud. Kasvanud on 25- ja 35-protsendise toetuse taotlejate osakaal, mis näitab, et ühistud võtavad ette suuremaid töid.

«Meil on hea meel, et kaks korterelamut Viljandimaal toetuse abil renoveerimise ette võtavad. Et raha eraldatakse novembrini, on praegu õige aeg oma maja korrastamisele mõelda. Julgustame kõiki toetust taotlema,» lausus Suu.

Rekonstrueerimistoetust saab küsida alates 2010. aasta sügisest ning praeguseks on sel teel jagatud 274 korterelamule 7,64 miljonit eurot. Viljandimaal on varem raha antud neljale korterelamule.

KredExist saab toetust 35, 25 või 15 protsenti kogusummast. See on mõeldud eelkõige KredExi soodusintressiga pikaajalise korterelamute renoveerimislaenu juurde, et vähendada nõutud omafinantseeringu osakaalu, kuid seda võib kombineerida ka omavahenditega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles