Tööpakkumiste arv kasvavale töötusele järele ei tule (1)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Silindia Ehitusel on praegu nii mõnigi töö käsil Viljandi vallas, muu seas ehitab ta seal vallamaja. Ettevõtte juhatuse liikme Toomas Perve sõnul valitseb ehituses siiski madalseis ja tegevust pole piisavalt.
Silindia Ehitusel on praegu nii mõnigi töö käsil Viljandi vallas, muu seas ehitab ta seal vallamaja. Ettevõtte juhatuse liikme Toomas Perve sõnul valitseb ehituses siiski madalseis ja tegevust pole piisavalt. Foto: Elmo Riig

Ehitusturu madalseis põhjapiiri taga on toonud Soomest mõnevõrra töömehi tagasi, kuid ega siinsetelgi ettevõtetel ole neile niisama lihtne töökohti pakkuda, sest Eestis on neid samuti väheks jäänud.

Silindia Ehituse juhatuse liige Toomas Perve nentis, et praegu on madalseis nii sealpool piiri kui siin ning kui asi samas tempos jätkub, pole kriis enam kaugel. «Mahud on oluliselt vähenenud,» lausus ta ning ütles, et kui Soome ehituse kokkutõmbumise tõttu ongi nüüd siin ehk rohkem töömehi, siis see pilti suurt ei muuda. «Häid töötajaid ei ole jätkunud isegi siis, kui osa sealt tagasi tuleb, ja ega meil ole kedagi kuhugi juurde võtta ka, sest tööd pole teha ja kõigepealt hoiame ikka oma töötajad alles.»

Silindia Ehitusel on praegu näiteks renoveerimisel üks vanemat sorti maja Valgas, samuti siin kandis Ramsi lasteaed ja Viiratsis Viljandi vallamaja ning väiksemaid töid erasektoris on veelgi, aga seda ei ole Perve hinnangul palju, kui üldpilti vaadata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles