Medalid jäid kuldse läiketa

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Naelso (seisab) ja Pille-Riin Lahesalu valmistusid Eesti noorte meistrivõistlusteks sparringupartneritena.
Kristel Naelso (seisab) ja Pille-Riin Lahesalu valmistusid Eesti noorte meistrivõistlusteks sparringupartneritena. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi judokate treeneris Viljar Kandles tekitasid nädalavahetusel peetud Eesti noorte meistrivõistlused vastakaid tundeid: edukal turniiril jäid tema hoolealuste autasud seekord siiski kõige kirkama läiketa.

«Ühelt poolt olid meistrivõistlused meile väga edukad, teisalt jäi hinge kripeldama kuldmedalita kojusõit,» tunnistas Viljandi spordikooli kogenud treener, spordiklubi Taifu eestvedaja Viljar Kannel.

Nädalavahetusel Keilas peetud Eesti B-klassi ja juunioride meistrivõistlustel sai seitsmeliikmeline Viljandimaa esindus viis medalit ja kaks viiendat kohta. Treener rõhutas, et ehkki medal, olgu see mis tahes värvi, on konkreetne ja käegakatsutav tunnustus, võib heaks tulemuseks pidada ka viiendat kohta, mis märgib juudos kaotatud pronksikohtumist.

Üks meie suuremaid kullaootusi oli noorte tiitlivõistlustel seotud Venno Austriniga. Esikohaheitluseni laitmatult tegutsenud noormehe õnn pöördus poolfinaalis, kus ta vigastas üsna raskelt jalga. «Arutasime koguni finaalist loobumist, aga Venno otsustas siiski lõpuni võidelda,» rääkis tema juhendaja.

Venno Austrini ja Võru poisi Rene Sule finaalkohtumine kujunes võitluslikuks: võrdse normaal- ja lisaaja järel otsustasid alla 60-kiloste kaalu võitja kolm kohtunikku ja nemad eelistasid seekord võrulast.

Alla 55-kiloste kaalus valmistas treenerile üllatuse Raido Õnne: esimest korda B-klassi tiitlivõistlustel kaasa teinud noormees teenis pronksi. Kaalumisel näpuka teinud ning seetõttu tavapärasest raskemate vastastega rammu proovima pidanud nooruki juhendaja sõnul võimaldanuks poisi potentsiaal isegi finaalikohta.

Kahjuks eksis Raido Õnne poolfinaalis pisut ning pidi seetõttu leppima pronksi selgitava kohtumisega. Seal võitis ta puhtalt ja teenis kolmanda koha. «Raidol on tänavu võimalik osaleda ka mais peetavatel C-klassi meistrivõistlustel,» ütles treener.

Kahe eespool nimetatud B-klassi noormehe kõrval osales turniiril samas vanuserühmas kolm Viljandimaa tüdrukut. Regiina Kappet sai alla 44-kiloste ning Kristel Naelso üle 57-kiloste kehakaalus pronksi, Pille-Riin Lahesalu oli kaalus alla 57 kilogrammi viies.

Juunioride tiitlite jagamisel olid meie judokad esindatud kahe Audentese spordigümnaasiumis treeniva sportlasega.

Kristiina Soop lõpetas alla 57-kiloste neidude kaalus teisena, olles jäänud finaalis alla treeningukaaslasele, Võru esindavale Keit Lutsarile.

Noormeeste kaalus alla 66 kilogrammi sai viienda koha Tanner Saar. Viljar Kandle selgitust mööda tegi esimest hooaega juunioride seas osalev noormees hea võistluse.

«Mulle tema maadlus meeldis: ta kaotas ainult kahele medalimehele,» tõdes treener.
Viljandi judokatel jätkub hooaeg eeloleval nädalavahetusel, kui võistlusreis viib neid Austriasse Rohrbachi.

Tulemused

Viljandi spordikooli judokate kohad Eesti meistrivõistlustel
• B-klass (sünniaasta 1998—2000): 2. koht Venno Austrin, 3. koht Regiina Kappet, Kristel Naelso ja Raido Õnne, 5. koht Pille-Riin Lahesalu.
• Juuniorid (sünniaasta 1993—1996): 2. koht Kristiina Soop, 5. koht Tanner Saar.
Allikas: Eesti juudoliit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles