Tasuta ühistranspordi kadumine pole odav

Margus Haav
, reporter
Copy
Millal bussis jälle ainult piletiga sõita saab, pole veel täpselt teada.
Millal bussis jälle ainult piletiga sõita saab, pole veel täpselt teada. Foto: Marko Saarm

Järgmisest aastast saab valitsuse otsusega tasuta ühistranspordi aeg otsa ning bussiga sõitmise eest tuleb tööealisel inimesel taas kukrut kergendada. Kuigi hindadel pole veel ametlikku kinnitust ja teada pole ka seda, millal täpselt pilet naaseb, on viimastel andmetel kuupileti hind tõusnud esialgu plaanitud 20 eurolt 25 euroni. 

Ühe uudisena on lisandunud päevapilet, mis hakkab maksma 4,50 eurot, kui see ostetakse elektrooniliselt sõidukaardile. Samuti on eesmärgiks seatud, et bussis saab pileti eest maksta pangakaardiga. Ühe pileti hind on bussist ostes 2 eurot. Internetis ostetud  pileti eest tuleb maksta 1,50 eurot. Perioodipileti ehk 30 päeva pileti hind on 25 eurot. Pilet tuleb lunastada kõigil alates 20. eluaastast kuni 62 aasta vanusteni.

"Kõigi piletite hind on maailma mastaabis hästi odav ja ütleksin isegi, et see on sümboolne, arvestades tegelikke kulutusi," lausus Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhataja Kaupo Kase. "Me ei teeni nende hindadega erilist tulu, sest raha hakkame korjama vaid tööealistelt." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles