VIIRUSTE HOOAEG Lasteaedadel on omajagu vangerdamist, et end avatuna hoida. Abis on ka lapsevanemad

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Lasteaiatöötajate seas on praegu palju haigestunuid ning direktoritel on omajagu tööd, et neile asendajaid leida. Pilt on ilustratiivne. 
Lasteaiatöötajate seas on praegu palju haigestunuid ning direktoritel on omajagu tööd, et neile asendajaid leida. Pilt on ilustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Nii mõnegi lasteaia juhid hoiavad igal hommikul hinge kinni, et töötajatelt ei saabuks haigestumisteateid, sest kollektiivis on puudujaid niigi väga palju ning kogu asendajate tagavara on kasutusel. Mõnes lasteaias on juba abiks lapsevanemad.

Viljandi Kesklinna lasteaed toimetab kahes õppehoones: Midrimaal ja Mesimummus. Direktor Lea Matson rääkis, et praegu on töötajate seas puudujaid palju – on nii koroonat kui ka muid viirushaigusi. "Olukord on päris tõsine ja tuleb väga, väga pingutada, et rühma töötajaid saada.”

Haigeid õpetajaid asendavad teised töötajad, mis tähendab oluliselt pikemaid tööpäevi ning suurt hulka lisatunde. "Aga eks iga õpetaja ole ju oma rühma eest väljas. Meeskonnas ikka aidatakse üksteist ja keegi veel seni asendustest keeldunud ei ole. Ka enne kroonat olid sellised rasked ajad, aga koroona lisandudes on lihtsalt natukene raskem," rääkis Matson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles