Traktorite paraad sõidutab Abjale jõuluootuse

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Traktorite paraade on Eesti eri piirkondades ikka aeg-ajalt korraldatud. Hiljuti oli üks neist Türil. Abjal ehitakse traktorid aga esimest korda jõulutuledesse.
Traktorite paraade on Eesti eri piirkondades ikka aeg-ajalt korraldatud. Hiljuti oli üks neist Türil. Abjal ehitakse traktorid aga esimest korda jõulutuledesse. Foto: Kuido Saarpuu

Abja gümnaasium korraldab 25. novembril Abja-Paluoja keskpargis esimese jõuluootuse laada, millel pakutakse käsitööesemeid, küpsetisi ja hoidiseid. Laat algab kell 13 ja kestab jõulutulede süütamiseni, mil jõulurüüs traktorid läbi linna vuravad.

Laada peakorraldaja, Abja gümnaasiumi huvijuht Annika Leighton soovib algatada samasuguse jõulutulede süütamise traditsiooni nagu on Inglismaal. "Õhtu naelaks saab jõulutraktorite paraad. Meil on kirjas juba mitu osalejat, kes tahavad jõulumelu linna tuua," kinnitas ta.

Aktiivne lapsevanem, esimese klassi õpilase ema Teele Ladva on ettevõtmise korraldamises suureks abiks. "Olen alati mõelnud, et Abjas võiks olla tõelise jõulumeeleoluga laat," rääkis Ladva. "Inspireerituna Tartu ja Tallinna jõululaadast ning Annika kogemustest Inglismaa jõuluüritustega, soovime luua midagi, mis tooks Abja kogukonnale erilist jõulurõõmu ja kujuneks traditsiooniks."

Laadale tuleb jõuluvana, avatud on õpitoad, saab meisterdada ja end fotonurgas pildistada lasta. Huvilised saavad imetleda traktorite paraadi ja maiustada piparkookidega. Laat algab laupäeval kell 13 ja kestab pimedani, pakkudes võimalust leida erilisi kingitusi jõuluvana kingikotti või lihtsalt jõulutundes mõnuleda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles