Kunstnik Anu Raua nimelise stipendiumi pälvisid Meelika Hainsoo ja Jaana Reissaar

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pärimusmuusika aidas anti kahele kultuuriakadeemia tudengile kätte Anu Raua nimeline stipendium.
Pärimusmuusika aidas anti kahele kultuuriakadeemia tudengile kätte Anu Raua nimeline stipendium. Foto: KULTUURIAKADEEMIA

17. novembril anti Viljandis pärimusmuusika aidas kätte akadeemik Anu Raua nimelised stipendiumid ning tunnustuse pälvisid kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava metallitöö eriala tudeng Meelika Hainsoo ja kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava üliõpilane Jaana Reissaar.

Meelika Hainsood kirjeldab kultuuriakadeemia rahvusliku metallitöö lektor Eilve Manglus pressiteate vahendusel kui loomingulist ehtemeistrit, kel on selleks tööks vajalikku püsivust, täpsust ja meisterlikkust. "Meelika on kogunud tuntust ja tunnustust andeka rahvamuusikuna nii sooloartistina kui ka erinevate kollektiivide koosseisus Vägilastest Lepasereeni. Tema huvi pärandkultuuri, rahvaluule, aga ka traditsioonilise käsitöö vastu on käinud sünkroonis muusikaõpingute ja muusikuna tegutsemisega."

Jaana Reissaar on kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia magistriõppekava programmijuhi Kristi Jõeste sõnul magistrant, kes on näidanud end ülimalt organiseerimis- ja koostöövõimelise inimesena. "Jaana on oma kursuse vanem ning hoolitseb selles eest, et kursusekaaslased oleksid hoitud. Erilist tähelepanu pälvib tema võimekus kaastudengeid ürituste ettevalmistusse kaasata, millest kaalukaim on sellel sügisel toimunud kultuuripärandi loovrakenduste sügiskool Toosikannu puhkekeskuses. Kultuuripärandi loovrakenduse eriala magistritöös uurib ja taastab Jaana Muhu meeste pulmavattide valmistamise traditsiooni," nentis Jõeste.

Lisaks Meelika Heinsoole ja Jaana Reissaarele olid stipendiumi kandidaadid rahvusliku metallitöö eriala üliõpilased Mari Roose ja Marlin Kohtring ning tekstiilieriala tudengid Janika Solmann ja Li Lind.

Tekstiilikunstnik Anu Raua nimeline stipendium on mõeldud Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia ja kultuuripärandi loovrakenduste õppekavade üliõpilastele, kes on silma paistnud ainelise kultuuripärandi uurimise ja hoidmisega. Igal aastal väljaantava stipendiumi ühe osa moodustab rahaline toetus 1000 eurot ning teise osa naturaalmajanduslik toetus, mis sümboliseerib seotust maakultuuriga. Stipendiumile saavad kandidaate esitada Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud ja üliõpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles