Kaelusega kriimsilmade karistamatus külvab kohalikes hundiviha (3)

Priscilla Õmblus
Copy
1. novembrist algas hundijaht, ent Pärnu-Viljandi ohjeldamisalale, kus hundid on lähimas minevikus korduvalt koduloomi murdnud, nende laskmise lube ei antud. Fotograaf on tabanud hundid Halliste piirkonnas.
1. novembrist algas hundijaht, ent Pärnu-Viljandi ohjeldamisalale, kus hundid on lähimas minevikus korduvalt koduloomi murdnud, nende laskmise lube ei antud. Fotograaf on tabanud hundid Halliste piirkonnas. Foto: Eigo Reva

Eelmisel nädalal kehtestas keskkonnaamet selle jahihooaja hundiküttimise mahud. Pärnu-Viljandi ohjeldamisalal hunte lasta ei tohi, olgugi et hiljuti on Heimtali kandis hundirünnaku ohvriks langenud hulk kari- ja koduloomi, sealhulgas hobune, kelle ründamine ajendas keskkonnaametit ja suurkiskjate koostöökogu Heimtali jahialal hundilaskmise lubamist arutama.

Oktoobri lõpus ütles keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko Sakalale, et Viljandi külje all Heimtali jahialal hundiküttimise lubamist kaalutakse põhjalikult, ent otsus saab sündida pärast seda, kui küsimust on arutatud suurkiskjate koostöökogus, ning küttimismahu otsustab keskkonnaamet 1. novembriks, mil hundijahihooaeg algab. Nüüdseks on selge, et tänavune hundiküttimise maht Eestis on 144 isendit ning Pärnu-Viljandi ohjeldamisalal on see endiselt null.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles