Vabadussammas värvub õhtul sirelilillaks

Sakala
Copy
Viljandi linn osaleb aktsioonis kolmandat korda. Varem on sirelilillaks värvunud laululava. 
Viljandi linn osaleb aktsioonis kolmandat korda. Varem on sirelilillaks värvunud laululava. Foto: Jaan Männik

17. novembril tähistatakse üle maailma enneaegse sünni päeva. Viljandis värvub enneaegselt sündinud laste ja nende perede toetuseks sirelilillaks vabadussammas.

Abilinnapea Kalvi Märtini sõnul osaleb linnavalitsus aktsioonis, et avaldada austust enneaegselt sündinud lastele ja nende peredele. "Jätkame kolm aastat tagasi alustatud traditsiooni, millega tahame tunnustada väikseid kangelasi. Täna õhtul tasuks kindlasti ka ise sirelilillat kanda või aknale seda värvi valgustus panna, et olla osa ühisest toetusavaldusest."

Valgust saab vabadussambal näha täna kella 17–23. Sirelilillat tooni aitab luua osaühing Mulgikontsert.

Viljandis on end aktsiooni kodulehel osalema märkinud Ugala teater ja Viljandi haigla ning maakonnas Karksi-Nuia kultuurikeskus ja lasteaed.

Sirelilla on enneaegse sünni tunnusvärv, mis kannab endas õrnust ja erakordsust. Sirelilillade tulede kampaaniast võtab osa enam kui 60 riiki üle maailma, Eesti osaleb sel aastal aktsioonis 11. ning Viljandi kolmandat korda. Sirelilillade tulede aktsioonis on osalema oodatud kõik, kes soovivad avaldada toetust enneaegselt sündinud lastele ja nende peredele. Tegemist on hea võimalusega näidata üheskoos peredele, et nad ei ole sel keerulisel ajal üksinda. Paraku sünnib iga kümnes laps siia maailma enne oodatud aega ehk enne 37. rasedusnädalat.

Üleskutse eestvedaja Eestis on mittetulundusühing Enneaegsed Lapsed, kelle eesmärk on enneaegselt sündinud laste, nende vanemate ja lähedaste toetamine, nende murede ja vajaduste märkamine, teadvustamine ning ühiskonnas enneaegsusega seotud teemade laiapõhjalisema mõistmise soodustamine. mittetulundusühingu tegevuse ja toetamise kohta saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles