Viljandi Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus võib saada piiskopiks

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Peapiiskop nimetas üheks piiskopikandidaadiks Viljandi praosti Marko Tiituse, kes on ka Viljandi Jaani koguduse õpetaja.
Peapiiskop nimetas üheks piiskopikandidaadiks Viljandi praosti Marko Tiituse, kes on ka Viljandi Jaani koguduse õpetaja. Foto: Marko Saarm

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma esitas kahe nädala pärast kokku tulevale kirikukogule kolm kandidaati, kellest võiksid saada uued piiskopid. Nende seas on Viljandi praost ja Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus.

Piiskop Einar Soone on juba emeriiti suundunud ja peagi teevad sama praegused piiskopid Tiit Salumäe ja Joel Luhamets. Nende asemele võiksid peapiiskopi arvates astuda Ove Sander, Anti Toplaan ja Marko Tiitus.

Marko Tiitus sõnas, et peapiiskopi otsus tema kandidatuur kirikukogule üles seada ei tulnud üllatusena ning sellele eelnesid omavahelised vestlused ja asja üle järelemõtlemine. Nõustuma ajendas teda oma sõnutsi mõistmine, et peapiiskop teab kõige paremini, keda tal kuhu vaja kirikut teenima ning ennast abistama on. Kui selline ettepanek juba tehakse, siis järelikult on selleks vajadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles