Vaimse tervise õe vastuvõtule pääsemiseks tuleb oodata mitu kuud

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku kollektiiv on viimase viie aasta jooksul märkimisväärselt kasvanud. Siiski tuleb vaimse tervise õe vastuvõtule pääsemiseks oodata mitu kuud. Kliiniku juhataja Madis Parksepp rõhutas, et väga tähtis on ennetustöö.
Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku kollektiiv on viimase viie aasta jooksul märkimisväärselt kasvanud. Siiski tuleb vaimse tervise õe vastuvõtule pääsemiseks oodata mitu kuud. Kliiniku juhataja Madis Parksepp rõhutas, et väga tähtis on ennetustöö. Foto: Elmo Riig

Vaimse tervise muredest räägitakse aina enam, eriti just lapsi ja noorukeid silmas pidades, ning soovitatakse kindlasti abi otsida. Samas on vaimse tervise õe juurde pääsemiseks vaja oodata mitu kuud isegi Viljandimaal, kus võrreldes ülejäänud Eestiga on psühhiaatrilise abi kättesaadavusega üsna head lood.

Noorte puhul ilmnevad vaimse tervise mured tihti alles siis, kui seis on juba kriitiline. Ja kui lapsevanem hakkab kiiret abi otsima, võib teda tabada üllatus, et seda polegi kuskilt võtta.

Esimesed ajad uuel aastal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles