Raha säästmise ja kogumise asemel on hakanud õpilasi huvitama selle kasvatamine

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Börsihai on reklaamnäoks LHV panga igasügisesele aktsiamängule, milles kauplemine käib USA börsidel virtuaalrahaga. Viimased aastad on näidanud, et sellest mängust on suur abi koolilastele rahatarkuse jagamisel.
Börsihai on reklaamnäoks LHV panga igasügisesele aktsiamängule, milles kauplemine käib USA börsidel virtuaalrahaga. Viimased aastad on näidanud, et sellest mängust on suur abi koolilastele rahatarkuse jagamisel. Foto: Erakogu

LHV panga traditsioonilisse sügisesse aktsiamängu «Börsihai», milles kaubeldakse mängurahaga, on viimastel aastatel lisandunud noorte kategooria ning sellest, et tänavu sellel esindatud olnud kolmest Viljandimaa koolist kahe töötajad ei teadnud oma õpilaste osavõtu kohta suurt midagi öelda, võib järeldada, et õpilased ise on näidanud üles initsiatiivi sel moel rahatarkust koguda.

«Oojaa, õpilased on investeerimisteemadest väga huvitatud,» lausus Viljandi Kesklinna kooli ettevõtluskoordinaator ja -õpetaja Elina Tirgo.

Ehkki Kesklinna kooli nime võis «Börsihail» osalejate nimekirjast leida, ütles Tirgo, et tema selle mänguga seotud ei olnud, aga kooli ettevõtlusõppes, mis kätkeb palju muu kõrval üldist majanduse loogikat ja minifirmasid, omandatakse rahatarkust mängulises vormis küll. «Seepärast on meil telefonides ka «Cashy» mäng. Seal käib samamoodi investeerimine, on võlakirjad ja väärtpaberid ning vaadatakse üle, millised valikud oma kodus või elamises on ja kust säästa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles