Esimest korda soovitakse Viljandi vallas kaasava eelarve raha abil parandada teelõiku

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Möödunud aastal võitis Viljandi vallas kaasava eelarve ideevõistluse ettepanek rajada Vana-Võitu mänguväljak. See avati tänavu septembri algul.
Möödunud aastal võitis Viljandi vallas kaasava eelarve ideevõistluse ettepanek rajada Vana-Võitu mänguväljak. See avati tänavu septembri algul. Foto: Marko Saarm

Viljandi valla kaasava eelarve ideevõistlusele esitati tänavu 12 ettepanekut. Nüüdseks on hindamiskomisjon need üle vaadanud ja otsustanud kõik need ka rahvahääletusele saata.

Ettepanekuid sai esitada 25. septembrist 25. oktoobrini, ent valla kogukonnatöö spetsialisti Liia Sireli sõnutsi laekusid need suuresti viimastel päevadel, sest nagu ikka koguvad inimesed kõigepealt mõtteid ja arutavad asjad teistega läbi.

Nagu ütles Sirel, oli ideede seas neid, mida on ka varasematel aastatel välja pakutud, ning see näitab, et need on kogukondadele tähtsad. «Suurem osa oli esitatud väga põhjalikult. Küsimusi tekkis mõne kohta, mille puhul ei olnud kindlat asukohta, aga ekspertkomisjon arvas, et kui mõni seesugune idee saab toetust, siis teeme uue rahvaküsitluse, kuhu see rajada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles