Sõõm vett võinuks suksule elu maksta

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Sakala»

Harjumuspärane joogipeatus kodutalu lähedal kulgeva kraavi pervel võinuks läinud nädala lõpul ühele Tarvastu valla hobusele elu maksta.

Pühapäeva õhtul tuli häirekeskuse telefonile teade, et Jakobimõisa külas on hobune kraavi kinni jäänud ega pääse sealt inimeste abita välja. Eeldatavasti oli talu juures vabalt ringi liikuma harjunud loom läinud kraavist sõõmu vett võtma, nagu ta oli seda teinud palju kordi varemgi. Paraku ei osanud ta sedapuhku arvestada kevadiselt püdelaks muutunud pinnasega ja takerdus jalgupidi mutta.

Pole täpselt teada, kui kaua suksu õnnetus olukorras viibis, kuid abi saabudes oli ta külmetunud ja nõrk. Päästekeskus sai kohalikelt elanikelt juhtunu kohta teate kell 19.51. Juba kümmekond minutit hiljem oli loom köite abil kindlale maale tõmmatud ning heinte ja tekkide vahele toibuma seatud.

Päästeameti kommunikatsiooniosakonna pressiesindaja Marek Kiige sõnul tuleb suurte loomadega seotud väljakutseid üsna sageli.

Täispikkuses artikkel
ilmus 27. märtsi «Sakalas»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles