Viljandimaa haridustöötajate pealiku sõnul võiks peaminister oma suhtlemis- ja käitumisoskust parandada

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Suure-Jaani gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Taive Murd luges üles kõik kohustused, mis on õpetajatel lisaks tunniandmisele kukile laotud. Sisuliselt peaks õpetaja olema imeinimene, et kõik ülesanded täita.
Suure-Jaani gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Taive Murd luges üles kõik kohustused, mis on õpetajatel lisaks tunniandmisele kukile laotud. Sisuliselt peaks õpetaja olema imeinimene, et kõik ülesanded täita. Foto: Elmo Riig/Sakala

Viljandimaal osales õpetajate reedeses hoiatusstreigis 36 asutust ehk tublisti üle 600 õpetaja. Sakalaga vestlenud õpetajad olid seda meelt, et ainuüksi laste ja noorte hea käekäigu nimel peavad nad riigile märku andma, et kõrgharidusega tippspetsialistidena väärivad nad Eesti keskmisest kõrgemat palka. Vastasel korral jäävad lapsed ühel hetkel õpetamata ja lihtsalt lolliks.

Traksiku lasteaia majas, mis on Suure-Jaani külje all Kõidama külas, oli kella 7.30 paiku vaikne. Ainult üks tüdrukuke istus laua taga ja joonistas. Lasteaiaõpetaja Eha Kukk nentis, et tavaliselt on sel kellaajal pisut rohkem lapsi, aga seekord tuuakse nad kas hiljem või jäävad nad üldse koju. Kukk ütles, et tema streigib kella 8–9, nagu lasteaedades ette nähti, toetades kõigiti valitsusele esitatud palganõudmisi.

Suure-Jaani keskuses Sipsiku lasteaia majas käis enne kella 8 palju elavam toimetamine. Lasteaiaõpetajate, sealhulgas abiõpetajate streigi alguse eel tõid oma põnnid Sipsikusse mitu ema ja isa. Mariliis Sild tuli koos Adeele ja Aroniga, öeldes, et kuna peab tööle minema, ei saanud lapsi hiljem tuua. Pealegi oli lasteaed varem vanematele teada andnud, et streigi ajal vaatavad laste järele need õpetajad, kes ei osale streigis, lisaks direktor Riina Kukk ja õppejuht Külliky Lohu. Mariliis Sild kinnitas, et tema toetab õpetajate streiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles