ANNA HOOGU! Viljandi muusikakooli ajalugu saab kaante vahele

, Viljandi muusikakooli vilistlane 65. lend
Copy
Peatselt 80. aastapäeva tähistava Viljandi muusikakooli ajalugu jõuab ühiste kaante vahele.
Peatselt 80. aastapäeva tähistava Viljandi muusikakooli ajalugu jõuab ühiste kaante vahele. Foto: Elmo Riig

Viljandi vanalinnas jalutajale ei jää märkamata omapärane, Vana-Võidu mõisniku Georg von Stryki ehitatud punastest telliskividest, torniga maja. Hilisõhtuni kotsab sealt pillimängu ja laulu, mis lähemale või ka kaugemale külalisele reedab, et selles majas on muusika auväärsel kohal. 

See uhke maja on olnud muusikakooli koduks ja kahtlemata Viljandi muusikaelu üheks oluliseks keskpunktiks juba ligi 80 aastat. Kauaaegne Viljandi muusikakooli õpetaja Maret Tomson on selle ilusa tähtpäeva puhul võtnud ette hindamatu töö ning koostanud raamatu "Viljandi muusikakool 1945–2022".

Teose sissejuhatuses on antud lühiülevaade lastemuusikakoolide tekkimisest 1945. aastal, õppekavadest eri kümnenditel ning muudatustest muusikakoolide õppetöös Eesti iseseisvuse taastamise järel. Kolm põhiosa on pühendatud direktorite Augustin Punga, Kalle Tamra ja Tonio Tamra tööajale. Vaadeldud on nende ajajärkude õppeplaane, metoodikat ja repertuaari, õpikeskkonda ja selle muutumist, orkestrite ja ansamblite tegevust ning paljut muud. Vähemalt sama väärtuslikust lisast võib leida kooli juhtide, pedagoogide ja vilistlaste meenutusi, kõigi õpetajate ja kooli lõpetanute nimekirjad ning pedagoogide koostatud olulisemate metoodiliste materjalide ja õpikute loetelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles