COVID-19-sse nakatumine on nädalaga kahekordistunud

Sakala
Copy
Eelmisel nädalal registreeriti 1829 COVID-19 haigusjuhtu, nakatumine on üle-eelmise nädalaga võrreldes suurenenud peaaegu 60 protsendi võrra.
Eelmisel nädalal registreeriti 1829 COVID-19 haigusjuhtu, nakatumine on üle-eelmise nädalaga võrreldes suurenenud peaaegu 60 protsendi võrra. Foto: Marko Saarm

Eelmisel nädalal registreeriti 1829 COVID-19 haigusjuhtu, nakatumine on üle-eelmise nädalaga võrreldes kasvanud ligi 60 protsendi võrra. Arvestades haigestumise kasvu, peaksid üle 60-aastased inimesed kaaluma vaktsineerimist.

Terviseameti nakkushaiguste epidemioloogia osakonna juhataja Kärt Sõber sõnas, et immunoprofülaktika ekspertkomisjon soovitab sel hooajal vaktsineerida riskirühma kuuluvaid inimesi, kelleks on üle 60 aasta vanused inimesed ja raskete krooniliste haigustega inimesed. "Seda juhul, kui neil on viimasest vaktsineerimisest või COVID-19 läbipõdemisest möödunud üle kuue kuu," täpsustas Sõber ja rõhutas, et vaktsineerimine on tasuta.

Novembri alguses Eestis ringlev koroonaviiruse tüvi saadab haiglaravile eelkõige vaktsineerimata eakaid. "Möödunud nädala jooksul hospitaliseeriti sümptomaatilise COVID-19 tõttu 149 patsienti, kellest ligi 75 protsenti on üle 60-aastased ja enamasti vaktsineerimata," selgitas Sõber. COVID-19 vastane vaktsineerimine on eakate puhul ainus võimalus, kuidas rasket haigestumist ennetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles