JÜRGEN LIGI Majandus vajab lootust, mitte halvemaks väänamist (1)

Jürgen Ligi
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Madis Veltman

PIIR VALITSUSE ja oma riigi kirumise vahel pole kunagi korralikult pidanud, seda on aga ületanud peamiselt ikka Keskerakond ja Rahvaliit/EKRE. Siin on siiski olulisi muutusi ja mitte neis kahes pole suurt uudist. Uudist on selles, et Isamaa on oma isamaa materdamisega ühinenud ja teeb ta kohta avastusi, millele ametlikku kinnitust on raske leida. Ja ega leiagi, kui mitte tahta riiki, kus partei ja valitsus on kõigi probleemide lahendus, kui ta pole parajasti põhjus, nagu on Isamaa jaoks praegu.

Isamaa juhtide pilt Eesti olukorrast pole mitte ainult traagiline, vaid autorid on suutnud avalikkust ja huvigruppe veenda, et on ka pooleaastase valitsuse kihvakeeramiste tagajärg. Too tagajärg ent on Urmas Reinsalu esinemiste ja Mart Laari kirjutatu järgi "süvenev majanduslangus, perede majandusliku olukorra halvenemine, riiklike investeeringute vähenemine, konkurentsivõimet tagava energiapoliitika puudumine, süveneva majanduslanguse ajal maksutõusudega lajatamine, toiduainete hindade tõus, tööturu muret tekitav olukord".

Ent mitte miski selles pole faktiliselt tõsi. Praktiline probleem selliste meeleolude külvamise juures on, et majanduses on sel omadus vilja kanda, rääkimata inimeste enesetundest. See, teadagi, ei sega parteid süüdistamast ebakindluse külvamises valitsust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles