Rahvuskonservatiivid korjavad nädalavahetusel Viljandis valitsuse vastu hääli

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
EKRE korjab laupäeval Viljandis allkirju valitsuse tegevuse vastu.
EKRE korjab laupäeval Viljandis allkirju valitsuse tegevuse vastu. Foto: Elmo Riig

Laupäeval korraldavad Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Viljandi linna ja maakonna osakond Viljandi turuplatsil ürituse meele avaldamiseks, aga mitte meeleavalduse. Valitsuse vastu allkirju koguv üritus ei pruugi jääda lähitulevikus viimaseks.

Viljandi valla EKRE osakonna esimehe Valmar Haava sõnutsi on laupäeval plaanis sisuliselt valijatega kohtumine ning inimestega suhtlemine, loosungeid pole turuplatsil loota. Meelt saab avaldada valitsuse vastu allkirja andmisega ning selle peamine ajend on automaks ja üleüldine maksutõus, mis Eestit ähvardab.

"Rahulolematus kasvab praegu igal pool, aga kindlasti on need kaks teemat need, mis eriti maal elavatele inimestele praegu väga korda lähevad," märkis Haava ning lisas, et kokkusattumuse tõttu on EKRE üritusele eelneval päeval just õpetajate streik, mis samuti rahulolematusele osutab.

Sedasorti üritusi ja allkirjade kogumisi on rahvuskonservatiivid korraldanud üle Eesti, Viljandimaal on see küll praegu esimene kord. Haava sõnutsi pole praegu veel kindel, kas neid ettevõtmisi tuleb Viljandimaal lähitulevikus veel. "Osaliselt sõltub see kindlasti ilmast ning ka rahva huvist. Eks pärast nädalavahetust saa juba täpsemalt öelda," rääkis Haava. "Ei ole sugugi välistatud, et huvi olemasolu korral liigume ka teistesse maakonna suurematesse asustatatud punktidesse."

EKRE esindajad on turuplatsil laupäeval kella 9-st.

Digikeskkonnas petitsioon.ee kogus automaksuvastane algatus 65 565 häält ning edastati septembris riigikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles