RAUDTEE REMONT Rongiga saab taas otse pealinna, kiiremat sõiduaega tuleb veel oodata

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Rongiga Viljandi ja Tallinna vahet sõitjad pidid septembrist saadik arvestama asendusbusside ja pikema sõiduajaga. Alates esmaspäevast toimib rongiliiklus jälle tavapärases rütmis.
Rongiga Viljandi ja Tallinna vahet sõitjad pidid septembrist saadik arvestama asendusbusside ja pikema sõiduajaga. Alates esmaspäevast toimib rongiliiklus jälle tavapärases rütmis. Foto: Gerthrud Grents

Esmaspäeval taastus Tallinna ja Viljandi vahel tavapärane reisirongiliiklus, sest lõppes ajutiselt sõiduplaani muutnud ning sõitjad Rapla ja Viljandi vahel asendusbussi suunanud remont Rapla–Lelle raudteelõigul.

"Täname reisijaid mõistva suhtumise eest kolme nädala jooksul toimunud remonditööde tõttu tekkinud ebamugavustesse," ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe ning lisas: "Rapla ja Lelle vahelise raudteelõigu rekonstrueerimine võimaldab tulevikus suurendada Viljandi-suunal rongide sõidukiirust."

Praegu saab Viljandist Tallinna keskmiselt kahe tunni ja viie minutiga, ekspressrongiga tunni ja viiekümne ühe minutiga. Tuleviku sõiduaegu on Mäe sõnutsi veel veidi vara nimetada. "Kui kogu raudtee on rekonstrueeritud ja Edelaraudtee on andnud uued tingimused selle kasutamiseks, siis selguvad täpsemalt ka muudatused sõiduaegades."

Kapitaalremont kestab 2025. aasta septembrini. Ehitustööde tõttu on Keava peatuses kasutuses ajutine lühike platvorm ning kuni 2024. aasta kevadeni toimub rongi sisenemine ja rongist väljumine C-ala kaudu.

Kokku rekonstrueeritakse koos jaamateede võrguga 25 kilomeetrit raudteed. Muu hulgas õgvendatakse kõverikke, asendatakse ja rekonstrueeritakse sildu, truupe ja raudteeülesõidukohti ning ehitatakse uusi ooteplatvorme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles