USA suursaadik: Putini Venemaa tahab maailmakorda, mis lubaks rünnata ükskõik keda selle eest vastutamata (6)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis George P. Kent tõdes, et alati on jõudusid ja riike, kes teistest ei hooli ning võtaksid võimaluse korral kõike väevõimuga.
Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis George P. Kent tõdes, et alati on jõudusid ja riike, kes teistest ei hooli ning võtaksid võimaluse korral kõike väevõimuga. Foto: Marko Saarm

Esmaspäeval, 30. oktoobril saabub USA suursaadik George P. Kent Sakala toimetusse Viljandi linnaraamatukogu halloween'i-ürituselt ja on just Dracula kostüümi seljast võtnud. Tema abikaasa Velida Kitaina kannab endiselt nõiakostüümi. Suursaadik tunneb seinal oleva pildi järgi ära Carl Robert Jakobsoni ja uurib nädalavahetuse majapõlengus kannatanute saatuse kohta, kuid suurem osa intervjuust kulgeb Eesti piiridest kaugel väljaspool.

Härra suursaadik, Eestil on väga konkreetne koroonapandeemia lõpukuupäev – 24. veebruar 2022. Siis alustas Venemaa Ukraina vastu täiemahulist sõda ning pandeemia oli kõigi meeltest pühitud. Kas hiljutised sündmused Iisraelis võivad olla globaalse avalikkuse jaoks samasuguse efektiga Ukraina sõja suhtes? Rahvusvahelisest meediapildist on päris hästi näha, et Ukraina-uudised on vajunud tagaplaanile.

Sellel küsimusel on mitu kihti: uudised, inimeste huvi ja lõpuks see, mis tegelikult kohapeal toimub.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles