Abivallavanem: kõige kindlam varjumiskoht on hajaasustus

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Viljandi abivallavanem Alvar Pähkel ütleb, et vald ostis 15 generaatorit pärast Ukraina sõja puhkemist. Sellise rahapaigutamise vastu ei olnud õnneks ükski vallavalitseja.
Viljandi abivallavanem Alvar Pähkel ütleb, et vald ostis 15 generaatorit pärast Ukraina sõja puhkemist. Sellise rahapaigutamise vastu ei olnud õnneks ükski vallavalitseja. Foto: Marko Saarm

Selleks, et oma elanike kaitstust paremini kindlustada, on Viljandimaa omavalitsused ostnud erinevaid seadmeid ja märgistanud avalikud varjumiskohad. Tõsi, viimastesse ei maksa endise politseijuhi, praeguse Viljandi abivallavanema Alvar Pähkli sõnul rünnaku ajal tormata, sest nende asukohad on hästi teada ka meie peamisel vastasel.

Novembri lõpuni saavad vabaühendused küsida riigilt raha elanikkonnakaitse vajaduste väljaselgitamiseks, kui need ei ole seni teada või kokku lepitud. Ent kui parandamist vajavate puudustega ollakse juba kursis, saab toetust küsida ka konkreetsete vajaduste rahastamiseks.

Seejuures on eriti oluline, et kodanikuühiskonna sihtkapitali (KÜSK) kodanikuühiskonna innovatsioonifondist raha saamiseks ei vaja mittetulundusühing või seltsing omaosalust. Küll peab elanikkonnakaitse vajadustest arusaamisse ja toetuse taotlemisse kaasama päästeameti esindaja, kes oskaks nõu anda, kas kavandatavate tegevuste mõju ja oodatav tulemus parandaks külas, alevikus või linnas tsiviilkaitse valmisolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles