Tarvastu käsitöömaja ootab restaureerimishuvilisi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval esitletakse Mustlas Tarvastu käsitöökojas «Mulgi laste laulu- ja mänguvihku».
Kolmapäeval esitletakse Mustlas Tarvastu käsitöökojas «Mulgi laste laulu- ja mänguvihku». Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

29. märtsil on Mustlas Tarvastu käsitöömajas vanade akende ja uste restaureerimise õppepäev, kuhu on oodatud kõik huvilised, kes väärtustavad kultuuripärandit ega pea paljuks aega ja vaeva vanade uste ning akende säilitamiseks kulutada.


«Tarvastu vallas on palju kultuurilooliselt väärtuslikke hooneid, mis pole kultuurimälestistena kaitse alla võetud, kuid rikastavad oma arhitektuurilise eripäraga ümbruskonda,» ütles päeva kuraator, muinsuskaitseameti Viljandimaa vaneminspektor Anne Kivi. «Loodetavasti vaatavad osalejad pärast õppepäeva ka väikelinna ja seal peituvaid kauneid detaile hoopis teise pilguga,» lisas ta.

Õppepäeva põhiettekande teeb Tartu ja Eesti väikelinnade kujunemislugu uurinud muinsuskaitseameti nõunik Mart Siilivask. Ta keskendub väikelinna ajaloole ja säilinud miljööle, mida rikastavad hoonete originaaldetailid, näiteks pealtnäha lihtsad vanad aknad ja uksed.

Samuti saab osaleda õpitoas, kus õpitakse puhastama, parandama, kruntima, kittima ja värvima vanu uksi ning aknaraame. Õpituba juhendab restauraator ja õpetaja Kalmer Lind.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles