Kortermaja elanike meelerahu maksab mõnikümmend senti kuus (9)

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Kortermaja ühistul on tulekahju, veelekke või loodusjõu tõttu tekkinud kahjusid palju odavam leevendada ja likvideerida, kui ühistu liikmed on oma kodumaja ära kindlustanud.
Kortermaja ühistul on tulekahju, veelekke või loodusjõu tõttu tekkinud kahjusid palju odavam leevendada ja likvideerida, kui ühistu liikmed on oma kodumaja ära kindlustanud. Foto: Elmo Riig

Selle asemel et pärast õnnetust nuputada, kust ja kuidas põlenud või läbivettinud kortermaja remondiks raha saada, on palju odavam ühistul oma majakarp ära kindlustada. Korteri kohta võib igakuine kulu olla vaid sentides.

Korterelamu kindlustus hüvitab majaelanike kaasomandile tekkinud kahju ja aitab kiiresti taastada tavapärase elukeskkonna. Hoonekarpi saab kindlustada selliste riskide nagu tormi, üleujutuse, varguse, tulekahju, seadmerikke ja torustiku lekke vastu. Kaitse hõlmab kaasomandis olevaid hooneosi, alates välisseintest ja katusest kuni elektri-, kütte- ja valvesüsteemini.

Seejuures on kortermajade kindlustus odav. Toome näite. 1985. aasta 60 korteriga ja 3354,1 m2 suletud netopinnaga paneelmaja kindlustus maksab 367,98 eurot aastas. See teeb keskmiselt 6,14 eurot korteri kohta aastas. Rõhutagem, et tegemist on terve aasta kuluga. Kui veel pisut arvutada, siis ulatub näiteks kolmetoalise korteri kindlustuskulu 55 sendini kuus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles