Varjupaikades algas novembriga seeniorkoerte kuu

Priscilla Õmblus
Copy
Novembris algas loomade varjupaikades 5+ koerte kuu, mil julgustatakse inimesi andma uut võimalust varjupaigas ootavatele väärikas eas koertele.
Novembris algas loomade varjupaikades 5+ koerte kuu, mil julgustatakse inimesi andma uut võimalust varjupaigas ootavatele väärikas eas koertele. Foto: Elmo Riig

Musta kassi kuu on Varjupaikade mittetulundusühingus peetud ja võib alata 5+ koerte kuu, mil julgustatakse inimesi andma uut võimalust varjupaigas ootavatele väärikas eas koertele.

Varjupaikade sõnul vaadatakse tihti vanemas eas koertest mööda ja nii võivad nad oma uut kodu oodata ebaõiglaselt kaua. Kõige pikaaegsem mittetulundusühingu hoolealune ongi koer Bruno, kel vanust üheksa aastat ja päris oma kodu on ta igatsenud juba neli aastat.

"Kutsikad on varjupaikades kõige tahetumad ja nad leiavad tavaliselt väga kiiresti kodu," selgitas Varjupaikade kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa. "On täiesti tavapärane, et ühele kutsikale on mitu huvilist, samal ajal kui viieaastasi ja vanemaid koeri ei märgata ja nemad ootavad varjupaigas seda päris enda inimest vahel aastaid. Tegelikkuses aga võib vanem koer paljude potentsiaalsete uute loomaomanike ellu hoopis paremini sobida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles