Toome tänava elamule sai saatuslikuks infrapuna gaasiahi (2)

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
27. oktoobril süttis Viljandis infrapuna gaasiahju plahvatuse järel kortermaja.
27. oktoobril süttis Viljandis infrapuna gaasiahju plahvatuse järel kortermaja. Foto: Elmo Riig

Reedeõhtune suur tulekahju Viljandis Toome tänava majas sai alguse sellest, kui ühes korteris süttis infrapuna gaasiahi, milles oli majapidamisgaasiballoon. Omanik viskas leekides seadme rõdule, seal aga balloon lõhkes ja süütas katuse.

Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektori Roman Abubikirovi sõnul on infrapuna gaasiahju lubatud küll ruumis kasutada, ent seejuures tuleb kinni pidada piirangutest, mis ütlevad, kui suures ruumis seda kasutada ja kuidas seda paigutada.

"Et töötav gaasiahi kuumeneb, peab selle ümber olema piisavalt ruumi ja see peab asuma kaugel põlevmaterjalidest," ütles Abubikirov ja lisas, et praegu vajab väljaselgitamist, kas seadet kasutades täideti kõiki kasutusjuhendis ettenähtud nõudeid. "Uurimisel on versioon, et seade süttis tehnilise rikke tagajärjel."

Küll on selge, et ehitise ümberehitamiseks, sealhulgas küttesüsteemi muutmiseks on elamus vaja esitada ehitusteatis koos nõuetekohase ehitusprojektiga, mis omavalitsusest saadetakse enamasti ka täiendavale kooskõlastamisele päästeametisse. "Toome tn 14-25 puhul ei ole ehitisregistrisse ehitusteatist korteri nr 25 küttesüsteemi ümberehitamiseks esitatud," kinnitas Viljandi linnavalitsuse ehitusspetsialist Margus Meo. Samuti oleks pidanud kütteliigi muutumisest teadma ühistu juhatus ja ühtlasi ühistu liikmed selle heaks kiitma, ent seda teadmist ega heakskiitu ei olnud Raivole antud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles