Päästeamet: Viljandi kortermajas tekkis plahvatuse tagajärjel tulekahju

Sakala
Copy
Reede õhtul veidi enne kella 19 süttis Viljandis Toome tänaval neljakorruseline kortermaja.
Reede õhtul veidi enne kella 19 süttis Viljandis Toome tänaval neljakorruseline kortermaja. Foto: Elmo Riig

Reedel kell 18.55 sai häirekeskus mitu teadet tulekahjust kortermajas Viljandis Toome tänav 14. Tulekahju sai esialgsetel andmetel alguse plahvatusest gaasigrilli kasutamisel. Plahvatuse tagajärjel süttis neljakorruselise kortermaja katus. Põlevast ja selle kõrval asuvast hoonest evakueeriti kõik inimesed.

Päästeameti teatel viidi kaks inimest Viljandi haiglasse tervisekontrolli. Põlenud maja elanikel, kes ei ole veel ööbimiskohta leidnud või kelle abivajadus selgub hiljem, palutakse ühendust võtta Viljandi linna kriisitelefonil 435 4724.

"Esimeste häirekeskusele laekunud teadete järgi toimus plahvatus maja neljanda korruse rõdul, misjärel süttis hoone katus," ütles lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Henrik Veenpere. "Päästjad, kiirabi ja politsei evakueerisid majast kõik elanikud. Hiljem evakueeriti ohutuse tagamiseks elanikud ka teisest kortermajast, mis on põleva hoonega nurkapidi kokku ehitatud. Kiirabi toimetas kaks suitsu sisse hinganud inimest Viljandi haiglasse tervisekontrolli. Päästjad on kõik korterid üle kontrollinud ja rohkem kannatanuid ei ole."

Politsei korraldas evakueeritud inimestele kogunemiseks ja nende sõidutamiseks kaks bussi. Viljandi linnavalitsus korraldab  kuni 50 peavarjuta jäänud inimesele majutuse Männimäe külalistemajas ja lisaks vajadusel linna sotsiaalmajas. "Praeguse info järgi on tule-, suitsu- ja veekahjustuste tõttu ajutiselt elamiskõlbmatu kogu kortermaja. Põlenud maja elanikel, kes ei ole veel ööbimiskohta leidnud või kelle abivajadus selgub hiljem, palume ühendust võtta Viljandi linna kriisitelefonil 435 4724. Kõrvalhoone Toome tänav 12 elanikud lubatakse tagasi oma korteritesse niipea, kui päästjad on lõpetanud suitsu ja vingugaasi kontrollimise kõigis korterites," lisas Veenpere.

Sündmuskohal tegutsevad päästjad Viljandi, Suure-Jaani, Mustla, Abja-Paluoja, Tartu Annelinna, Kõpu ja Põltsamaa päästekomandost ning kiirabi ja politsei. Sündmust juhib lõuna regiooni operatiivjuht.

Tulekahju täpsemad asjaolud ja lõpliku tekkepõhjuse selgitab välja edasine menetlus.

Päästeamet tuletab meelde, et gaasigrilli kasutades tuleb lisaks üldisele tuleohutusele kindlasti järgida gaasi kasutamise ohutusreegleid. Vale käitumine gaasigrilliga võib põhjustada plahvatuse, põletuse või suure tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles