Mulgi vald seisab tuuleparkide ehitamise tee alguses

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Saarde vallas sai septembris püsti tuulepark, kuid naabrid Mulgi vallas on veel selle tee alguses ja loodavad plaane pidades leida tasakaalu, et mitte rikkuda elukeskkonda.
Saarde vallas sai septembris püsti tuulepark, kuid naabrid Mulgi vallas on veel selle tee alguses ja loodavad plaane pidades leida tasakaalu, et mitte rikkuda elukeskkonda. Foto: Marko Saarm

Septembris Pärnumaale Saarde valda rajatud tuulepark paistab Mulgi valda ära, kuid siinses omavalitsuses endas on tuulikute püstitamise arutamine veel algusjärgus.

«Eks nad mühisevad ikka, kui tuul on siiapoole. Undavad, nagu lennukid lendaksid,» tähendas Margus Kahro. Ta elab Saarde valla Kamali külas, veidi rohkem kui kilomeetri kaugusel üheksa tuulikuga pargist. Oma sõnul ei saa ta öelda, et tuulikud teda häiriks. «Pidi eemale kostma – neile, kes on kaugemal. Olen käinud seal juttu ajamas ja on küll kuulda, aga siin mitte,» märkis ta ja lisas, et ju kandub heli kaugemale õhuvoogudega.

Lisaks helile on tuulikute puhul juttu tulnud ka visuaalsest reostusest, kuid nagu Kahro tõdes, siis elektripost õuel võib ju samamoodi häirida. «Niimoodi ei saa päris võtta. Siis võiks kõik asjad segada,» lausus ta. Kui ta ühest õueotsast vaatab, siis on tuulikud talle kenasti näha, aga mõni samm edasi jäävad juba varju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles